joi, 22 ianuarie 2015

August: Osage County

Cum este să fii...
1. ...bătrână, bolnavă de cancer, dependentă de droguri, soțul tocmai s-a sinucis, iar copiii (3 fete) o părăsesc (e-adevărat, cam puși pe fugă de atmosfera toxică din casă)?
2. ...bătrân, alcoolic timp de 50 de ani, poet ratat?
3. ...fiica cea mare, înverșunată împotriva tuturor, despărțită de soț, cu o fiică de 14 ani care fumează iarbă și se lasă sedusă de orice mascul, insensibilă la moartea bunicului (se interesează de ora înmormântării, doar ca să știe dacă prinde la TV nu-știu-ce porcărie de film)?
4. ...fiica mijlocie, fată bătrână, încurcată cu vărul ei despre care află, prea târziu, că-i este... frate vitreg (rezultatul unei greșeli din tinerețe, a propriului tată cu sora mamei)?
5. ...fiica mică, semi-isterică, fără noroc în dragoste, superficială, cu relații amoroase fragile, dar, în sfârșit, cu logodnic (un tip căsătorit și divorțat de trei ori, care nu pregetă să se lege de nepoata de 14 ani)?
ș.a.m.d.
Cum poți evada dintr-un asemena destin? Nu pare să existe cale de ieșire...
Poetul, tatăl și soțul ratat alege suicidul. Pretext de întâlnire a întregii familii și de explodat certuri aprige și neînțelegeri fără soluții. Tensiunile sunt uriașe, fără sfârșit, una după alta, întrerupte doar de scurte pauze de râs isteric, nervos. Secretele bântuie toate cotloanele casei și viețile tuturor celor din familie.
Conflictele rămân în aer, nu se rezolvă nimic - totul e cu atât mai tragic. Un război devastator, letal pentru liniștea tuturor.

În film joacă o mulțime de actori mari: Sam Shepard, Maryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Juliette Lewis.


Last Mile Home - Kings of Leon