vineri, 1 iulie 2016

O zi oarecare - 30 iunie

Iau drept model schema Luizei și încerc să descriu ziua de azi.

Afară - Dimineață răcoroasă și plăcută. M-am trezit la 7, mi-am făcut cafea și am inspectat puii, grădina, pisiceii. Peste zi s-a lăsat căldura. Cheful de activitate a scăzut și a revenit spre seară, odată cu răcoarea.
Ce am mai făcut - Un buchețel de sunătoare, corespondența, cafeaua cu Dani și Laur, primit crini frumoși de la Ani, ultima verificare pentru Ghidul de viață al optimistului inteligent și trimis fișierul la editură, masa de prânz afară sub nuc, bibilit toată suflarea animalieră, suc de mere, trufe cu nuci și biscuiți, discuții nocturne la un suc cu Alin, Cătălin și Alex, udat grădina.
În curte - Am plantat un smochin pe care mi l-a adus Elena pe seară, am alintat-o pe Urechi-Albe, e-atât de fragilă și vulnerabilă...
Găinile - Au nevoie de toată atenția: e cald, apa trebuie să fie mereu rece. Puii mă uimesc în fiecare zi. Unul dintre cei doi gât-golaș are deodată vârfurile aripilor de un negru abanos, uluitor. Negruț a crescut mult, și-a ajuns din urmă frățiorii.
Sunt recunoscătoare - Pentru tot ce e frumos în jur, pentru că suntem sănătoși, pentru că mama suportă cumva căldura, pentru cafeaua cu Dani, pentru prezența Elenei, pentru generozitatea lui Ani.
În bucătărie - Am gătit cartofii noi primiți ieri de la tanti, cu mujdei cu smântână și salată de roșii cu busuioc proaspăt. Compotul de corcodușe negre de aseară, pus azi la rece. Sucul de mere îndulcit bine cu miere. Trufe bune (unt, nuci, biscuiți, miere).
Sper - ...ca vara asta și multe anotimpuri de-acum înainte să fie la fel de senine. Mă opresc deseori în loc și savurez clipa, și-mi spun că sunt fericită, și mă gândesc la fiecare om drag, apropiat, și-mi spun că asta e de fapt viața, că am tot ce vreau, că totul este în regulă, că nu pot și nu trebuie să vreau mai mult decât am. Calm și liniște și bucurie.
Învăț - Să fiu atentă la miracolele din viața mea. Ele chiar există. Declicul a fost puișorul cu zbenghi în frunte.
Azi - Starea zilei: bucurie latentă, fundație solidă pentru tot restul.
Citesc - Romain Gary
Ascult - Radio Cultural
Planuri - Să mai rămân la moșie. Mult.
Un lucru preferat - Mănunchiurile de plante medicinale puse la uscat.
O imagine de azi - O carte pe care o răsfoiesc (dar e atât de incompletă! nu am găsit, de pildă, răchitanul) și buchețelul de sunătoare