sâmbătă, 27 august 2016

Macrou la cuptor și un cidru super!

Pentru macrou am făcut o marinată din:
- un iaurt mic
- 2 lingurițe de muștar
- ghimbir ras (uu centimetru de ghimbir)
- zeama de la o jumătate de lime
- o linguriță de miere
- un praf de sare cu cimbru

Pe hârtia de copt am pus macroul marinat și am turnat restul de marinată peste el. Am stropit cu un pic de ulei (of, am constatat că nu mai aveam ulei de măsline! ar fi fost minunat), am pus câteva crenguțe de cimbru, felii de la jumătatea de lime rămasă, câteva cherry). Se strânge bine hârtia, să fie ca o pungă. Se pune tava în cuptorul încins în prealabil. După vreo 20 de minute se desface hârtia, ca să se rumenească macroul.

În așteptare, am savurat un cidru Kingswood. Mi-am adus aminte de el pentru că, făcând curat aseară  într-un sertar, am dat de o carte de vizită de la restaurantul unde am fost anul trecut la Praga. Și mi-am amintit că acolo am băut cidrul ăsta grozav.
Și am rememorat cu Tudor poveștile de-atunci, și ne-am amintit de chelnerul atât de simpatic... încât ne-am dus de mai multe ori la restaurantul cu pricina, ne plăcea să stăm de vorbă cu el, ne plăceau mâncarea și băuturile de-acolo. Și ce surprinzător de fain era amenajat subsolul restaurantului! Și multe altele, multe, multe...
Ce faine-s și amintirile din călătorii! :)